Ρινορραγία

nose_bleeding.jpg

Οι ρινορραγίες είναι εξαιρετικά συχνές – σχεδόν όλοι θα έχουν ρινορραγία κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους η ρινορραγία μπορεί να είναι συχνή ή έντονη. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι άβολα και ενοχλητικά, και μπορεί ακόμη και να είναι αρκετά σοβαρά ώστε να χρειαστεί εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Οι ρινορραγίες συχνά δεν έχουν ξεκάθαρη αιτία, αλλά μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού της μύτης, ρινικής αιμορραγίας, φαρμάκων που αραιώνουν το αίμα και σπάνια ρινικών όγκων.

Διάγνωση
Εάν η ρινορραγία είναι συχνή ή σοβαρή, είναι σημαντική η επίσκεψη σε έναν ειδικό για μια προσεκτική εξέταση. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί ρινοσκόπηση (εξέταση της ρινικής κοιλότητας με λεπτή κάμερα οπτικών ινών), καθώς και εξετάσεις αίματος.

Θεραπευτική αγωγή
Η θεραπεία εξαρτάται από τη σοβαρότητα και τη συχνότητα της αιμορραγίας. Σε όλους τους ασθενείς εξηγούνται και υποδεικνύονται οι πρώτες βοήθειες για ρινορραγία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, καθώς και οδηγίες για την πρόληψη της. Οι απλές θεραπείες περιλαμβάνουν ρινικές κρέμες και καυτηριασμό του σημείου αιμορραγίας μέσα στη μύτη (αυτό μπορεί να γίνει στο ιατρείο) ή και πωματισμό της μύτης.
Εάν η ρινορραγία δεν ανταποκρίνεται σε απλές θεραπείες, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Συνήθως μια ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση για την απολίνωση μιας από τις κύριες αρτηρίες που τροφοδοτούν τη μύτη. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως ενδοσκοπική απολίνωση της σφηνουπερώιας αρτηρίας, η οποία στοχεύει την αρτηρία που παρέχει το μεγαλύτερο όγκο του αίματος στη μύτη.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.