Δρ. Χριστόδουλος Δημάκης, MD, MSc, PhD

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ


Σπουδές

Ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Δρ Χριστόδουλος Δημάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Το 2006 εισήχθη μετά από επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ, Ιατρική Α.Π.Θ.) και αποφοίτησε το 2012 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Εν συνεχεία ορκίστηκε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και τοποθετήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου εκπαιδεύτηκε στις κλινικές Παθολογίας, Χειρουργικής, Ωτορινολαρυγγολογίας (ΩΡΛ) και αποφοίτησε από τα σχολεία Ναυτικής Ιατρικής και Καταδυτικής Ιατρικής. Επίσης έγινε κάτοχος των διπλωμάτων ATLS (Advanced Trauma Life Support) και ACLS (Advanced Cardiac Life Support). Κατόπιν υπηρέτησε για 2 δύο χρόνια ως Αξιωματικός Ιατρός – Διευθυντής Υγειονομικής Επιστασίας στο πολεμικό πλοίο «ΦΡΕΓΑΤΑ ΑΔΡΙΑΣ» όπου συμμετείχε και ως Αξιωματικός Ιατρός στη διεθνή αποστολή δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL) και σε άλλες Νατοϊκές αποστολές. Επίσης υπηρέτησε 1 έτος ως Αξιωματικός Ιατρός – Τμηματάρχης Υγειονομικού της Βάσης των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (Βάση Υποβρυχίων Καταστροφών – ΒΥΚ).


Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στην ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής κεφαλής και Τραχήλου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ως ειδικευόμενος ΩΡΛ αρχικά στη Β΄ Χειρουργική κλινική και εν συνεχεία στην ΩΡΛ κλινική. Ακολούθως μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία όπου κατείχε έμμισθη θέση ειδικευόμενου ΩΡΛ – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου στο Royal Free London NHS Foundation Trust στο Λονδίνο, όπου αποκόμισε σημαντική κλινική και χειρουργική εμπειρία. Τέλος επέστρεψε στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε τον κύκλο ειδίκευσης του στην ΩΡΛ κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας» η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική ρινός και ιδίως τη ρινοπλαστική. Μετά από επιτυχία του στις εξετάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου. Επίσης έχει μετεκπαιδευτεί στη χειρουργική ωτός και κροταφικού οστού (Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών « Ο Ευαγγελισμός»), στην ενδοσκοπική χειρουργική ρινός και παραρινίων κόλπων (Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών « Ο Ευαγγελισμός») καθώς και στη ρινοπλαστική και πλαστική χειρουργική προσώπου στο διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο ΩΡΛ –  Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου του Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας. Τέλος έχει υπάρξει επί σειρά ετών συνεργάτης της μονάδας εντατικής νοσηλείας νεογνών (ΜΕΝΝ) της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» αναλαμβάνοντας τον προληπτικό έλεγχο ακοής των νεογνών με τις πλέον σύγχρονες δοκιμασίες των ωτοακουστικών εκπομπών και προκλητών δυναμικών εγκεφάλου.


Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ) όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, η οποία βαθμολογήθηκε με «Άριστα», με αντικείμενο τη νευροαισθητήρια βαρηκοΐα από θόρυβο σε εργάτες ναυπηγείων και προσωπικό πολεμικών πλοίων αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ωτολογίας. Έχει διακριθεί για το σημαντικό του ερευνητικό έργο, με πολλές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά, ενώ συνεχίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην ειδικότητά του συμμετέχοντας ενεργά τόσο σε ελληνικά όσο και διεθνή συνέδρια με πλήθος παρουσιάσεων και επιστημονικών εργασιών, αλλά και σε πρακτικά σεμινάρια/μετεκπαιδεύσεις.
Είναι μόνιμος στρατιωτικός ιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρετεί ως Επιμελητής στην ΩΡΛ Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Δάφνη Αττικής και συνεργάζεται επιστημονικά με διάφορες ιδιωτικές κλινικές.
Έχει συνεργαστεί επί πενταετία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατελώντας ως ιατρός σωφρονιστικών ιδρυμάτων καθώς και με το Υπουργείο Πολιτισμού έως και σήμερα ως ιατρός του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος.
Είναι παντρεμένος με την στρατιωτικό νομικό σύμβουλο Τσιούτρα Κωνσταντίνα και έχει δύο κόρες.
Ειδικότητα


Μετεκπαίδευση, Προσωπικά


NURSING STAFF

Donec libero dui, dapibus non leo et, molestie faucibus risus. In fermentum tortor et posuere laoreet.


EMERGENCY SERVICES

Pellentesque sagittis neque neque, ac ultrices neque tempor a. In . tellus sollicitudin eu.


PREMIUM FACILITIES

Donec porta tellus ac purus eleifend faucibus sit amet eu eros. Donec cursus laoreet felis, a cursus erat finibus sed.0123456789001234567890

YEARS WITH YOU

Phasellus laoreet tristique sagittis. Phasellus commodo dolor sed elit iaculis interdum.


0123456789001234567890

DOCTORS

Suspendisse sed lorem elit. Aenean nec faucibus lacus. Phasellus ultrices risus vitae eros suscipit pellentesque.0123456789001234567890

AWARDS

Etiam ante ante, molestie vitae cursus ac, pharetra euismod libero.


012345678900123456789001234567890

SATISFIED CLIENTS

Mauris vitae varius tortor. Fusce eros diam, auctor sit amet lorem ut, efficitur iaculis magna. Vivamus bibendum.


Εάν επιθυμείτε να εξεταστείτε

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.