Θηλωμάτωση Λάρυγγα

thilomatosis.jpg

Η αναπνευστική θηλωμάτωση αποτελεί μορφή λοίμωξης από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), είναι υποτροπιάζουσα πάθηση και έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη καλοηθών όγκων στις αεροφόρους οδούς που οδηγούν από τη μύτη και το στόμα στους πνεύμονες. Μακράν η πιο κοινή τοποθεσία είναι ο λάρυγγας (φωνητικές χορδές). Αυτό είναι γνωστό ως λαρυγγική θηλωμάτωση. Μόλις αφαιρεθούν από τον λάρυγγα, αυτοί οι όγκοι έχουν μια ισχυρή τάση να υποτροπιάζουν. Η πάθηση αυτή μπορεί να επηρεάσει τόσο ενήλικες, όσο και παιδιά, αλλά και βρέφη.
Λόγω της τριβής στις φωνητικές χορδές που προκαλούνται από τα θηλώματα, τα κοινά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν βραχνάδα, βήχα και μερικές φορές προβλήματα στην αναπνοή. Καθώς τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα του άσθματος και της βρογχίτιδας, αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε εσφαλμένη διάγνωση.
Η θεραπεία της πάθησης είναι χειρουργική, με τον ασθενή υπό γενική αναισθησία. Κατά τη θεραπεία των θηλωμάτων στον λάρυγγα, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο οι λεπτές μεμβράνες πάνω από τις φωνητικές χορδές (βλεννογόνος) που είναι υπεύθυνες για την κανονική ομιλία. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερη η χρήση λέιζερ κατά τη χειρουργική επέμβαση.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.