Διαταραχές Κατάποσης – Δυσφαγία

throat_pain.jpg

Όταν καταπίνουμε, μια σειρά από αντανακλαστικές κινήσεις σπρώχνει την στερεά τροφή ή τα υγρά από το πίσω μέρος του στόματός μας προς τα κάτω μέσω του φάρυγγα (λαιμού) και του οισοφάγου στο στομάχι. Για να βοηθηθεί αυτή τη διαδικασία, ο οργανισμός μας διαθέτει αρκετούς μηχανισμούς ασφαλείας ώστε να σταματήσει οτιδήποτε μπορεί να ακολουθήσει λάθος διαδρομή και να πάει στην τραχεία και τους πνεύμονές μας. Για αυτόν τον λόγο ο μηχανισμός κατάποσής είναι πιο περίπλοκος από ό,τι θα φανταζόταν κάποιος.
Οι δυσκολία στην κατάποση (δυσφαγία) μπορεί να προκύψει από φυσική απόφραξη στην οδό κατάποσης ή από βλάβη στο συντονισμό του μηχανισμού κατάποσης. Μερικές φορές οι μυϊκοί σπασμοί μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία. Μερικές φορές οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται μία μη φυσιολογική αίσθηση στο λαιμό, χωρίς η ίδια η κατάποση να έχει επηρεαστεί, ενώ άλλες φορές η τροφή μπορεί να ακολουθεί φυσιολογική πορεία, αλλά η κατάποση είναι επώδυνη.
Οι δυσκολίες στην κατάποση μπορεί να είναι σημάδι σοβαρών υποκείμενων προβλημάτων και θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή. Ανάλογα με τα συμπτώματά σας, μπορεί να ζητηθεί γνωμάτευση ΩΡΛ ή γαστρεντερολόγου.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.