Αμυγδαλίτιδα

amygdalitida.jpg

Οι αμυγδαλές (παρίσθμιες αμυγδαλές) είναι μέρος του λεμφικού συστήματος, σημαντικές για την άμυνα του οργανισμού μας. Πρόκειται ουσιαστικά για αδένες που βρίσκονται στην περιοχή του φάρυγγα και αποτελούν όργανο παραγωγής αντισωμάτων ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία, ενώ μετά συνήθως υποστρέφουν.
Οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις των αμυγδαλών μπορεί να είναι πολύ εξουθενωτικές. Οι ασθενείς με οξεία αμυγδαλίτιδα υποφέρουν από πονόλαιμο, δυσκαταποσία, καταβολή, πυρετό, αντανακλαστικό πόνο στο αυτί. Σε χρόνιες καταστάσεις παρουσιάζονται και συμπτώματα όπως δυσοσμία στόματος, ροχαλητό και άπνοιες κατά τον ύπνο.
Τα ήπια ή σπάνια επεισόδια μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλή φαρμακευτική αγωγή (παυσίπονα και αντιβιοτικά εάν χρειάζονται). Δεν χρειάζεται όλοι όσοι παθαίνουν αμυγδαλίτιδα να αφαιρούν τις αμυγδαλές τους, αλλά εάν οι λοιμώξεις εμφανίζονται επανειλημμένα, για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και διαταράσσουν την καθημερινότητα του ασθενούς, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέμβασης αφαίρεσης των αμυγδαλών (αμυγδαλεκτομή).

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.