Θυρεοειδεκτομή

thyroidectomy.jpg

Η χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς ενδείκνυται για πολλές καταστάσεις. Γενικά, η χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός λοβού του θυρεοειδούς, γνωστή ως λοβεκτομή του θυρεοειδούς, ή ολόκληρου του θυρεοειδούς αδένα, που ονομάζεται ολική θυρεοειδεκτομή. Σε περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς, οι λεμφαδένες στον λαιμό αξιολογούνται και μπορεί να γίνει ταυτόχρονα χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης λεμφαδένων εάν ενδείκνυται.
Η επέμβαση του θυρεοειδούς γίνεται με γενική αναισθησία, μέσω μιας μικρής τομής στο κάτω μέρος του λαιμού και μπορεί να διαρκέσει 1 ½ – 3 ώρες. Γενικά απαιτεί μία, ή λιγότερο συχνά, δύο διανυκτερεύσεις στο νοσοκομείο. Μετά από χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς, οι ασθενείς έχουν ήπιο πονόλαιμο για μια μέρα περίπου και έχουν ελάχιστο πόνο στον αυχένα. Μετεγχειρητικά μπορεί να απαιτηθεί ο ασθενής να λάβει φαρμακευτική αγωγή που συνήθως είναι θυρεοειδική ορμόνη, ασβέστιο, βιταμίνες και αντιβίωση με παυσίπονα για λίγες μέρες.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.