Ωτίτιδα

otitis.jpg

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ωτίτιδας. Μπορούν να ποικίλλουν σε συμπτώματα από ξαφνικό έντονο πόνο χωρίς καθόλου εκκρίσεις έως ανώδυνη ωτόρροια και προκαλούνται από διάφορα μικρόβια. Οι 2 πιο συνηθισμένες μορφές ωτίτιδας είναι η εξωτερική και η οξεία μέση ωτίτιδα.
Η εξωτερική ωτίτιδα παρουσιάζεται κυρίως ως φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου με συνοδό πόνο καθώς και εκκρίσεις που μπορεί να παρατηρήσει ο ασθενής να βγαίνουν από το αυτί του. Είναι συχνή τους καλοκαιρινούς μήνες και η αντιμετώπιση της απαιτεί τακτικούς και επιμελείς καθαρισμούς του αυτιού καθώς και φαρμακευτική θεραπεία. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε ασθενείς ανοσοκατεσταλμένους ή με διαβήτη καθώς τέτοιου είδους λοιμώξεις δύναται να απόβουν επικίνδυνες για τη ζωή τους και γι αυτό απαιτούν επείγουσα ιατρική φροντίδα.
Επιπλέον, η οξεία μέση ωτίτιδα, μία πάθηση αρκετά συχνή σε παιδιά, αποτελεί φλεγμονή του μέσου αυτιού και εντοπίζεται πίσω από το τύμπανο. Προκαλεί τη συλλογή πύου στο μέσο αυτί και έντονο πόνο. Ενίοτε μπορεί να προκαλέσει και ρήξη της τυμπανικής μεμβράνης (μικρή τρύπα στο τύμπανο). Με τη σωστή αντιμετώπιση υποχωρεί και θεραπεύεται πλήρως.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.