PRP

prp-figure.jpg

Η θεραπεία με PRP (Platelet Rich Plasma – Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια) είναι μια μη χειρουργική μέθοδος που χρησιμοποιεί τις θεραπευτικές ιδιότητες του σώματός και την ενεργοποίηση της αναγεννητικής ικανότητας των κυττάρων του δέρματος (αυτόλογη μεσοθεραπεία). Είναι μια φυσική θεραπεία που χρησιμοποιεί τα αιμοπετάλια του ίδιου του αίματος του ασθενούς. Αυτά τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια εκκρίνουν και απελευθερώνουν τουλάχιστον 7 διαφορετικούς αυξητικούς παράγοντες που ενισχύουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης και ανάπλασης των κυττάρων.

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας με PRP, μια μικρή ποσότητα αίματος λαμβάνεται από τον ασθενή και τοποθετείται σε έναν αποστειρωμένο σωλήνα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως μια τυπική εξέταση αίματος. Ο σωλήνας που περιέχει το αίμα τοποθετείται φυγοκεντρείται για να διαχωριστεί το πλάσμα και τα αιμοπετάλια από τα άλλα συστατικά του αίματος.

Εν συνεχεία συλλέγεται το στρώμα του πλάσματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και εισάγεται ξανά στο σώμα του ασθενούς στο σημείο που πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία. Χρησιμοποιώντας μια μικρή αποστειρωμένη βελόνα, γίνεται ένεση του PRP μέσα και γύρω από το επιθυμητό σημείο.

Η παραγωγή κολλαγόνου που προκαλείται από το PRP θα φωτίσει, θα αναζωογονήσει και θα ενυδατώσει το δέρμα ακόμα και μετά την πρώτη θεραπεία. Συνιστώνται 3-4 συνεδρίες για να φανούν τα πλήρη αποτελέσματα αυτής της πρωτοποριακής τεχνικής.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει θεραπεία με PRP;

  • ΠΡΟΣΩΠΟ: Είτε θέλετε να αντιμετωπίσετε το πόδι της χήνας (ρυτίδες στο πλάι του ματιού), τις ρυτίδες του μεσόφρυου, πανάδες, ουλές είτε το χαλαρό δέρμα, η θεραπεία με PRP μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης του δέρματός. Ενισχύοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, αυτή η καινοτόμος θεραπεία αναζωογόνησης του προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην παροχή πολυάριθμων αντιγηραντικών πλεονεκτημάτων, βοηθώντας το δέρμα να φαίνεται πιο λείο, πιο φωτεινό και πιο σφριγηλό.
  • ΣΩΜΑ: Χρησιμοποιώντας το PRP, μπορούν να αντιμετωπιστούν ουλές στο σώμα. Διεγείροντας και επιταχύνοντας τη φυσική διαδικασία επούλωσης των κυττάρων του σώματος, το δέρμα αναζωογονείται και ανανεώνεται με τη θεραπεία PRP.
  • ΔΕΡΜΑ (ΤΡΙΧΩΤΟ) ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ: Η θεραπεία PRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας από τις πιο απογοητευτικές και κοινές ανησυχίες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, την τριχόπτωση. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη συλλογή των φυσικών αυξητικών παραγόντων από το αίμα και την επανεισαγωγή τους στην περιοχή που μας ενδιαφέρει για την τροφοδοσία του θύλακα της τρίχας. Αυτή η εξαιρετική, ελάχιστα επεμβατική διαδικασία προάγει την υγιή ανάπτυξη της τρίχας, βοηθώντας στην αύξηση του όγκου και της πυκνότητας των μαλλιών.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

  • Πρόσωπο: Ελάχιστος πόνος, αν χρειαστεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθητική κρέμα που θα μουδιάσει το πρόσωπο.
  • Τριχωτό: Ήπιος / Μέτριος πόνος. Οι ενέσεις στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι επώδυνες, αλλά χρησιμοποιούμε ορισμένα εργαλεία για να κάνουμε τη θεραπεία όσο πιο άνετη μπορούμε για τον ασθενή. Το αίσθημα του πόνου για κάθε άτομο είναι διαφορετικό, επομένως το επίπεδο του πόνου ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και πόσο συχνά χρειάζεται αυτή η θεραπεία;

Ενώ οι ανταποκρίσεις στη θεραπεία ποικίλλουν, οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν 3-4 συνεδρίες. Κάθε συνεδρία απέχει από την επόμενη περίπου 4-6 εβδομάδες. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των συνεδριών που μπορούν να γίνουν. Εν συνεχεία απαιτείται για συντήρηση του αποτελέσματος μία συνεδρία κάθε 6-12 μήνες.

Τι αποτελέσματα μπορώ να περιμένω από τις θεραπείες με PRP;

Η βελτίωση της υφής και του χρώματος του δέρματος είναι αισθητή μέσα σε τρεις περίπου εβδομάδες. Η πλήρης αναγέννηση του κολλαγόνου διαρκεί έως και τρεις μήνες. Η μείωση της τριχόπτωσης είναι αισθητή μέσα σε 8 εβδομάδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναγέννηση των μαλλιών παρατηρείται 3-6 μήνες μετά την τελευταία θεραπεία. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο και αφού ο ιατρός εξετάσει την περιοχή ενδιαφέροντος και λαμβάνοντας υπόψη το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς μπορούν να συζητηθούν διεξοδικά τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την κάθε περίπτωσή.

Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες της θεραπείας με PRP;

Ήπιο / μέτριο οίδημα και ερυθρότητα για 12-48 ώρες καθώς και μικροί μώλωπες μπορεί να εμφανιστούν. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων σε δικούς μας ασθενείς οποιοδήποτε οίδημα, ερυθρότητα ή μελανιά υποχωρεί εντός 12 ωρών και ο ασθενής είναι ικανός για οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εργασία την επόμενη μέρα.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.