Ωτομικροσκόπηση

Ωτομικροσκόπηση-figure.jpg

Η εξέταση των αυτιών με τη χρήση διόφθαλμου μικροσκοπίου, αναφέρεται ως ωτομικροσκόπηση και αντιπροσωπεύει μια σπουδαία αναβάθμιση στην εξέταση του αυτιού από τους ωτορινολαρυγγολόγους. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα βίντεο – ωτομικροσκόπησης χρησιμοποιώντας ειδική κάμερα οπτικών ινών για την εξέταση των αυτιών, προσθέτοντας ένα ισχυρό εργαλείο στην διάγνωση και εξέταση των ασθενών, καθώς και την αποθήκευση δεδομένων ως αρχεία ασθενών. Συγχρόνως είναι δυνατή η διενέργεια χειρισμών υπό άμεση μικροσκόπηση, όπως καθαρισμός κυψελίδας (κερί), αφαίρεση ξένου σώματος, η διενέργεια ενδοτυμπανικών ενέσεων, η λήψη υλικού για βιοψία από τον έξω ακουστικό πόρο, η διενέργεια μικροεπεμβάσεων στο αυτί με τοπική αναισθησία (π.χ. μυριγγοτομή, τοποθέτηση σωληνίσκου αερισμού, τυμπανοπλαστική με λίπος) και η παρακολούθηση και ο καθαρισμός χειρουργημένων αυτιών. Τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης μικροσκοπίου πέραν της αναμενόμενης μεγέθυνσης της εικόνας της περιοχής είναι η καλύτερη αντίληψη του βάθους, η τρισδιάστατη αντίληψη του χώρου και η δυνατότητα πολύ λεπτών χειρισμών σε μία στενή περιοχή, όπως είναι το αυτί, με απόλυτη ακρίβεια και χωρίς πόνο ή ταλαιπωρία από την πλευρά του ασθενούς.

Οι μέθοδοι αυτοί αποτελούν τις πλέον σύγχρονες εξεταστικές μεθόδους του αυτιού και απαιτούν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Στο ιατρείο μας παρέχονται όλες αυτές οι υπηρεσίες καθιστώντας υψηλού επιπέδου τόσο την εξέταση όσο και τη διαγνωστική ακρίβεια, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον ίδιο τον ασθενή να παρακολουθεί ζωντανά την εικόνα μέσω κάμερας και με τις κατάλληλες επεξηγήσεις να κατανοήσει καλύτερα το πρόβλημά του.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.