Ενδοτυμπανικές εγχύσεις

DenysPerfusion4.jpg

Η ενδοτυμπανική έγχυση είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τη χορήγηση φαρμακευτικής ουσίας απευθείας στο έσω αυτί, με ένεση του φαρμάκου, μέσω του τυμπάνου στην κοιλότητα του μέσου αυτιού. Αυτή η θεραπευτική διαδικασία, η οποία διεξάγεται τακτικά σε ΩΡΛ ιατρείο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση διαφορετικών ειδών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων κορτικοστεροειδών για τη θεραπεία της αιφνίδιας απώλειας ακοής, της ζάλης και των εμβοών λόγω ενδολεμφικού ύδρωπα. Ακόμη, ο ίλιγγος που προκαλείται από προβλήματα στο εσωτερικό αυτί, όπως η νόσος του Menière ή η ξαφνική αιθουσαία ανεπάρκεια, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε άλλη ιατρική θεραπεία, μπορεί να αντιμετωπιστεί με εγχύσεις γενταμυκίνης. Ανεξάρτητα από το ποιο φάρμακο χορηγείται με ένεση, το πρωτόκολλο της διαδικασίας είναι το ίδιο.

Χρειάζεται προετοιμασία από τον ασθενή;

Δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία από τον ίδιο τον ασθενή στο σπίτι. Σε σπάνιες περιπτώσεις χρειάζεται προετοιμασία του ασθενούς με χορήγηση αναλγητικών και κατασταλτικών του λαβυρίνθου από τον ιατρό πριν την έγχυση. Απαιτούνται πάντα τρεις συνεδρίες θεραπείας.

Πως γίνεται η έγχυση;

Το φάρμακο εγχέεται στο μέσο αυτί μέσω μιας λεπτής βελόνας και στη συνέχεια ο ασθενής ξαπλώνει με το αυτί που έχει υποβληθεί σε θεραπεία στο επάνω μέρος. Παραμένει σε αυτή τη θέση για λίγα λεπτά και εν συνεχεία σηκώνεται.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Οι ενδοτυμπανικές εγχύσεις πραγματοποιούνται υπό τοπική αναισθησία. Ο ασθενής συνήθως δεν βιώνει πόνο παρά μόνο ένα αίσθημα ζάλης λίγων δευτερολέπτων, παροδικές εμβοές ή αίσθημα πληρότητας στο αυτί που υποχωρεί άμεσα.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.