Βιοψίες

20200111_015817_091209_sinh-thiet.max-800x800-1.png

Η βιοψία είναι η ιατρική εξέταση η οποία περιλαμβάνει τη λήψη εντός τμήματος ιστού ώστε να καθοριστεί η παρουσία ή η έκταση μιας νόσου.

Γιατί γίνεται;

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να ληφθεί δείγμα ιστού από δερματική βλάβη ή αλλοίωση στη μύτη, το στόμα ή το λαιμό, ώστε να μπορέσει να καθοριστεί η διάγνωση.

Πως γίνεται;

Μπορεί συχνά να γίνει στο ιατρείο, αλλά περιστασιακά απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο με γενική αναισθησία. Εάν γίνει στο ιατρείο, πρώτα εγχέεται τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσει η περιοχή. Στη συνέχεια λαμβάνεται δείγμα είτε με μικρή τομή είτε με λαβίδα. Μπορεί να υπάρχει μια μικρή αιμορραγία που συνήθως σταματάει γρήγορα. Το δείγμα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία και στη συνέχεια να εξεταστεί προσεκτικά από γιατρό που καλείται παθολογοανατόμος. Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να χρειαστεί κάποιες ημέρες για να είναι έτοιμο.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.