Καυτηριασμός κάτω ρινικών κογχών

Enlarged-Inferior-Turbinates-1.jpg

Τα εσωτερικά τοιχώματα της μύτης έχουν 3 ζεύγη μακριών λεπτών οστών που καλύπτονται με ένα στρώμα ιστού που μπορεί να αλλάζει σε μέγεθος (διογκώνεται και μικραίνει αναλόγως των συνθηκών στο ρινικό βλεννογόνο και των νευρικών ερεθισμάτων που δέχεται). Αυτές οι δομές ονομάζονται ρινικές κόγχες.

Οι αλλεργίες ή άλλα ρινικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο των κογχών και να εμποδίσουν την ελεύθερη ροή του αέρα και συνεπώς τη ρινική αναπνοή. Η χειρουργική παρέμβαση με καυτηριασμό των κάτω ρινικών κογχών ή μερική εκτομή τους μπορεί να γίνει για να διορθωθούν οι φραγμένοι αεραγωγοί και να βελτιωθεί η αναπνοή σας.

Ποια μέθοδος χρησιμοποιείται;

Η συγκεκριμένη επέμβαση διενεργείται με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων ή λέιζερ και μπορεί να γίνει είτε στο ιατρείο με τοπική αναισθησία είτε στο χειρουργείο με γενική αναισθησία. Μία πιο μόνιμη και πιο αποτελεσματική μέθοδο αποτελεί η κογχοπλαστική στην οποία αφαιρείται τμήμα του οστού της κόγχης και απαιτεί γενική αναισθησία.

Μετεγχειρητική φροντίδα

Ο ασθενής είναι δυνατόν να επιστρέψει σπίτι του την ίδια μέρα μετά την επέμβαση (λίγες ώρες μετά). Συνήθως χορηγούνται κάποιες ρινικές αλοιφές, ρινικές πλύσεις και ίσως αντιβιοτικά για τις επόμενες μέρες του χειρουργείου, ενώ ο ασθενής θα παρακολουθείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον ιατρό για δύο εβδομάδες.

Ιατρείο ΩΡΛ, Δάφνη Αττικής

logo_new2_white

Ο Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός ΩΡΛ Χριστόδουλος Δημάκης έχει εξειδικευτεί σε όλο το φάσμα της Ωτορινολαρυγγολογίας σε μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και επιμελητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή της Αθήνας

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: 2109717391
Διεύθυνση: Λεωφ. Βουλιαγμένης 175
Δάφνη Αττικής, 17237 (πλησίον ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ)
email: info@orldimakis.gr

Βρείτε μας στο Χάρτη

Copyright by orldimakis.gr 2022. All rights reserved. Designed by Task.